SAMSUN / İLKADIM - Kazım Orbay İlkokulu

'OYUN BİZİM DOĞA BİZİM' ETWINNING PROJESİ

81 İlde yürütülen  "OYUN BİZİM DOĞA BİZİM" projesine Okulumuz öğretmeni Nurcan ÜNSAL katılım sağlamıştır.

Ülkemiz genelinde 81 il katılımıyla yürütülecek bu proje yine 81 il 243 öğretmenin katılımıyla yürütülen 'İyilik Atkısı' projesinin devamıdır.Proje yaygınlaştırma amacıyla,aynı zamanda ''eTiwinning''paltformunda da yürütülmektedir.
Türkiye'mizin geniş bir kültür yelpazesi vardır. Bu proje ile kültür yelpazemizden geleneksel oyunlarımızı ve endemik bitki/hayvan türlerimizi bir bütün içinde doğayı sevme ve anlama temelli mercek altına alacağız. Çocukların doğasında oyun, doğada ise hayat vardır. Doğayı ve kültürü korumanın yolu da onu sevmek ve tanımaktan geçer. Bizlerde buna dayanarak 81 il birliğiyle geleneksel oyunlarımızı ve endemik bitki/hayvan türlerimizi ele alıyor iller arası kültürel etkileşimle kuşaktan kuşağa aktarımını sağlıyoruz. Çocukların dili ise oyundur.Teknolojinin ilerlemesiyle çocukların oyun alışkanlıkları değişmiş çocukların birbirleriyle etkileşimi azalmış geleneksel oyunlar geri planda kalmıştır.İllerimiz geleneksel oyunlar eşliğinde tanışacak ve her il kendi ilindeki endemik bitki/hayvan türünü diğer illere tanıtarak kültürel etkileşim sağlayacaktır.Öğretmenimiz Nurcan ÜNSAL ve proje kapsamında Samsun yöresine ait endemik bitkileri herbaryum çalışmasına dönüştürerek,koordinatörlere ulaştırmıştır.Herbaryum çalışmaları İstanbul  Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçende sergilenmektedir.

Böyle anlamlı bir projeye dahil olan 4-K sınıfı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

26-01-2023

Yayın: 26.01.2023 - Güncelleme: 30.01.2023 14:40 - Görüntülenme: 124